Az elmúlt években a videó rendkívül népszerűvé vált a világon. Mindenhol látható: a televízió, a közösségi média, a szöveges üzenetek, a hirdetőtáblák, az online hirdetések és van, ahol az éttermi menük is videó alapúak.

Mivel a videó a feltörekvő generációban ennyire kiemelkedővé vált, a saját videók létrehozása soha nem volt könnyebb. Ma már mindenki azonnal forgathat, szerkeszthet és közzé is tehet videókat.


A videótartalmak fontosságát bizonyítja az is, hogy a YouTube a második legnépszerűbb közösségi médium 1,9 milliárd felhasználóval, és minden jelentős közösségi média - a Facebook, a Twitter, a Google+, az Instagram, a LinkedIn és még sok más - megkönnyítette a videók letöltését, megtekintését és megosztását a saját alkalmazásaikon és weboldalaikon.

Egyre több vállalat indít videohirdetési kampányokat, és egyre több sikert érnek el. A videotartalom-marketing statisztikákat elemezve egyértelművé vált, hogy az üzlet jövője a vizuális tartalom marketingen belül van. A közzétett számokból is jól látszik a trend: a felhasználó pozitív tapasztalata a videohirdetéssel 97% -kal növeli beszerzési szándékukat és 139% -kal növeli a márka-társulást.

Mivel a videó elkezdte helyettesíteni az írott szót, adódik a kérdés: melyik a jobb, a szöveg vagy a videó?

1. A videó megragadja az emberek figyelmét
Amikor digitális hirdetéseket futtatunk, a csata nagy része ott dől el, hogy rá tudjuk-e venni az embereket, hogy nézzék őket. Gondoljuk át, hogy mi az, ami megragadja a figyelmünket a webhelyen történő görgetés során: egy általános szöveges hirdetés vagy egy videó? A szemek vonzódnak a mozgáshoz, így a videók által megjelenített mozgás természetesen köti le az emberek figyelmét.

A statisztikák is azt mutatják, hogy a videohirdetések jobban megragadják a figyelmet, mint egy szabványos statikus hirdetés. Az emberek több mint 27-szer nagyobb valószínűséggel kattintanak egy online videohirdetésre, mint egy statikus banner hirdetésre.

2. A videók elkötelezik a nézőket
A videók nemcsak megragadják, hanem meg is tartják az emberek figyelmét. A videó az egyik olyan médium, amely leginkább elkötelezi a nézőket: mély kapcsolatot hoznak létre és erős érzelmi válaszokat indukálnak, amelyek azt eredményezik, hogy az emberek meg akarják osztani, kommentelik és likeolják őket. A videókat 1200%-kal többször osztják meg, mint szövegeket és a képeket együtt véve. Az emberek szeretnek tartalmat megosztani a közösségi médiában, és ami még fontosabb: az emberek szeretik a videók megosztását.
Ha jól vannak elkészítve, a videók könnyen és sokkal rövidebb idő alatt tudnak információt közvetíteni.
Az a mondás járja, hogy egy egyperces videó 1,8 millió szót jelent szövegben.

Az agy sokkal gyorsabban tud látványt, mint szöveget feldolgozni. Az agynak átadott összes információ 90% -a vizuális. Ráadásul az agy ezeket a képeket 60 000-szer gyorsabban tudja feldolgozni, mint a szöveget. Az emberi agy nemcsak, hogy jobban hozzá van szokva a vizuális látványhoz, de jobban is értelmezi őket.

3. A videók több forgalmat generálnak a webhelyre
A videók nagyszerűek a SEO számára. Egy videó legalább annyira hasznos tud lenni SEO szempontból, mint több weboldal. Azok a cégek, akik webhelyeiken videókat használnak 41%-kal több webes forgalmat érnek el a keresésekből, mint azok, amelyek egyáltalán nem használnak videót. A videó az organikus forgalmat is 157% -kal növelheti. A megnövekedett forgalmat jól lehet kihasználni, ha a videó a weboldal nyitóoldalán helyezkedik el. Videók beágyazása a céloldalakra 80%-kal növelheti a konverziót.

A keresőmotorok jobban figyelembe veszik a videókat és magasabbra rangsorolják őket, mint valaha. Amikor az emberek megosztanak egy videót vagy visszalinkelnek egy weboldalra, úgynevezett bejövő (inbound) linket hoznak létre. A bejövő link fontos tényező a SEO rangsorában. Minél több bejövő linkje van egy weboldalnak, annál hitelesebb a webhely a Google számára.

Ezen felül mivel a videókat nagyobb valószínűséggel osztják meg, több bejövő linket is generálnak. Emiatt a videók 45-ször nagyobb valószínűséggel lesznek megtalálhatóak a Google első oldalán, mint a szöveges eredmények.

4. A videók emlékezetesek és javítják a márka elérési eredményeit
Előfordult már, hogy olvastál egy könyvet, és hirtelen rájöttél, hogy fogalmad sincs arról, hogy mit is olvastál? Utána azzal vesztegeted az idődet, hogy visszalapozol és újra elolvasod, amit egyszer már elolvastál. Ezt a jelenséget regressziónak nevezik. A regresszió frusztráló lehet az írott szöveg olvasásakor, de a videók szinte teljesen megszüntetik ezt a jelenséget.

A tanulmányok azt mutatják, hogy a videó üzenet 95%-át, míg egy szöveg 10% -át őrizzük meg. A Hubspot szerint az ügyfelek 80% -a emlékszik egy elmúlt hónapban megtekintett videóra. A videók lehetővé teszik, hogy úgy csomagoljuk azokat az információkat, amelyeket át szeretnénk adni, hogy az lekösse a nézőket. Ez emlékezetesebbé teszi őket, mert az emberek sokkal nagyobb valószínűséggel emlékeznek egy történetre, mint tények listájára.

A videó használata az emberek többségének az erősségét aknázza ki. A legtöbb embernek vizuális segédeszközökre van szüksége a tanuláshoz: az emberek 65%-a tartja magát vizuális tanulónak. A videók ezt a tanulási stílust alkalmazzák, és segítenek abban, hogy jobban megőrizzük az információt, ahhoz képest, mintha nagy mennyiségű szöveget olvasnánk.

5. A videók segítenek a vásárlási szándék növelésében
Bármely marketingkampány sikere a konverziókon alapul, vagyis, hogy hány ember vásárolt vagy fejezte ki érdeklődését egy termék, vagy szolgáltatás iránt. A videók nagyszerű munkát végeznek az emberek meggyőzésében, hogy vásároljanak: a videohirdetéssel kapcsolatos pozitív tapasztalat 97% -kal növelheti a vásárlási szándékot. A vásárlók 64% -a nagyobb valószínűséggel vásárol egy terméket online, miután megnézett róla egy videót.

Bár video-marketing segítségével növelhető konverziós arány, nem elég csak kirakni egy videót és várni a pozitív eredményeket. A videó során bemutatott terméknek vagy szolgáltatásnak megoldást kell nyújtania a vásárló igényeire. Ha ez jól sikerül, a videó hatékonyabb a marketingüzenetek közlése során, mint a szöveg.

Forrás: https://www.advancedwebranking.com/blog/11-reasons-why-video-is-better/
https://idearocketanimation.com/17385-reasons-video-effective-text/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2FVideók a közöségi platformokon

videó statisztikák

Ki használ videót?

 • Az online videó forgalmazók 86%-a használ videó tartalmat.
 • Az emberek 81%-a használ videót a márkájuk weboldalán.
 • 10-ből 7 marketing szakember optimalizálja a videóját SEO-ra.
 • A videót használó forgalmazók 49%-kal gyorsabban nőnek, mint azok, akik nem használnak videót.
 • A videót használó forgalmazók 41%-kal nagyobb forgalmat tudnak keresésből generálni, mint azok, akik nem használják azt.
 • A forgalmazók 43%-a mondta azt, hogy több videót készítene, ha nem lennének ennek idő, erőforrás, és büdzsé akadálya.
 • A marketing szakemberek 52%-a mondja azt, hogy a videó tartalomnak van a legmagasabb befektetés megtérülési mutatója.


Hogyan nézünk videót?

videó statisztikák

Videó hirdetési statisztikák

videó statisztikák
 • A felhasználók 36%-a bízik meg az online videó hirdetésekben.
 • Az összes online hirdetési költés 35%-t teszik ki a videó hirdetések.
 • Egy átlagos felhasználó 16 percet néz online videó hirdetést havonta.


Online vásárlás

 • Minden 4 vásárlóból 1 állítja, hogy rákerestek a Youtube-on a termékre, amit meg akartak vásárolni.
 • Egy videó megnézése után a felhasználók 64%-a fogja nagyobb valószínűséggel megvenni a terméket online.
 • A vásárlók 55% gyakran keres mobil eszközön keresztül, ahol a vizuális tartalom segíti a termékválasztást.
 • A vásárlók 92%-a állítja, hogy a látvány a legmeggyőzőbb faktor a vásárlás mellett való döntésben.
 • Azok az online vásárlók, aki megnéznek egy demo videót, 1,81-szer nagyobb valószínűséggel vásárolják meg a terméket, mint azok, akik nem néztek ilyet.
 • 10 ezredfordulós generációból 7 valószínűleg megnéz egy céges videót amikor online vásárol.


Forrás: https://www.renderforest.com/blog/video-marketing-statistics